11 bin 500 ton katı atıktan 2,1 milyon KW elektrik üretildi

Tüm Türkiye’de olduğu gibi sıfır atık duyarlılığı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin önceliklerinden bir tanesi. Büyükşehir, şehrin cennet doğasını en etkin şekilde koruyarak doğal kaynakların takibini kurduğu ayrıntılı sistemle yapıyor.

Türkiye’nin nadir tabiatlarından birine sahip olan ve yeşilin her tonunu barındıran Sakarya’nın sahip olduğu güzellikler, Büyükşehir’in uygulamalarıyla geleceğe taşınıyor. Bu çerçevede yerel yönetimlere örnek olan Büyükşehir SEKAY, (katı atık ve enerji üretim tesisi) Kurban Bayramı tatilinde yoğun bir mesai harcadı.

Atıkları bertaraf ederek katma değere dönüştüren SEKAY, 9 günlük tatilde tam 11 bin 500 ton atık işlenerek geri dönüşümü sağlandı. 16 ilçeden ve merkezden çıkan katı atıklardan binlerce kişinin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek 2,1 milyon KW elektrik enerjisi üretildi.

6 farklı noktada bulunan katı atık aktarma istasyonundan gelen atıklar, düzenli depolama sahasına alınarak doğaya ve havaya en ufak bir zarar oluşturmadan bertaraf oldu. Düzenli depolama ve biyogaz tesislerinde tatil döneminde de enerji üretimi devam etti. Atıkların denize, yer altı sularına, ormanlara, toprağa ve doğaya verdiği zararı minimize ederek geri dönüştürülebilir atıkları tekrar ekonomiye kazandıran Büyükşehir, sıfır atık ve çevre duyarlı projeleriyle takdir topluyor.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “İnsanı merkeze alan bir anlayışla hareket eden, çevre ve sıfır atık projeleriyle ülkenin örnek gösterilen belediyelerinden biri olan Büyükşehir’imiz bayram tatili boyunca ciddi bir dönüşüm mesaisiyle şehrimize kayda değer bir katma değer sağladı. Çevreyi korumak hem bizim hem de vatandaşlarımızın ortak görevi. Bu güzel şehri ve tabiatı geleceğe el ele, ortak fikirle koruyup kollayacağız” denildi.

Related Posts

81 il için yerel kalkınma seferberliği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 81 ilin potansiyelini harekete geçirmek, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak ve her bir ili kalkınma seferberliğine dahil etmek amacıyla “Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı”nı uygulamaya aldıklarını belirterek, “Resmi Gazete’de yayımlanan uygulama tebliğleriyle her şehrimiz için 4 öncelikli yatırım konusu belirledik” dedi.

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Starbucks’ı satın alacaklar ortaya çıktı: Milyarlarca dolar önerdiler

Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden olan Starbucks’a verilen teklif ortaya çıktı. Çin’deki operasyonunu satın almak isteyen grupların teklifi dudak uçuklattı.

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.

Sigara fiyatlarında yeni zirve: En pahalı sigara 94 TL

ÖTV zammının ardından sigara fiyatları bir kez daha arttı. Philip Morris grubu da zam furyasına katılarak en ucuz sigarayı 85 TL, en pahalısını 94 TL yaptı. Böylece Türkiye’de 80 TL altı sigara dönemi resmen sona erdi.

Sosyal yardım programlarının aylık ödemeleri artırıldı

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı’nın 11 bin 702 liraya, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin 8 bin 198 liraya, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasının da 13 bin 96 liraya yükseldiğini bildirdi.