ABD taharet musluğunu sevdi, yok satıyor

ABD’de Covid-19 salgını döneminde yaşanan tuvalet kağıdı kıtlığı nedeniyle kullanılmaya başlanan taharet musluğu, insanların hayatlarında kalıcı oldu.

The Washington Post gazetesinin haberine göre, Covid-19 salgını sırasında ABD’de çok sayıda insanın tanıştığı taharet musluğu, tuvalet kağıdı tüketimini azaltması, pratikliği ve hijyenik olması nedeniyle ülke genelinde yaygınlaşmaya başladı.

Taharet musluğu kullanan kişiler, bu deneyimlerinden çok memnun olurken banyo aksesuarları sektöründe musluk, önemli bir yer edinmeye başladı. Banyo aksesuarlarının satıldığı BidetKing.com’un kurucusu James Lin, ürüne yönelik artan ilgiye dair “ABD’de sektör bir anda patladı, tüm ürünlerimiz tükendi. Daha fazla almak için büyük bir mücadele vardı.” ifadelerini kullandı.

Salt Lake City’de yaşayan Rosanne Orgill, tuvalet kağıdı bulmanın zorlaştığı 2020 baharında tuvaletleri için üç taharet musluğu satın aldıklarını belirterek “Artık onları çok seviyorum. İnsanların onlar olmadan nasıl hayatta kaldıklarını bilmiyorum” dedi.

Ryan Deitsch de tuvalet kağıdının tükenme tehlikesi karşısında alternatifler düşünmek zorunda hissettiği dönemler yaşadığını, Florida’da büyürken kasırga sezonunda tuvalet kağıdı kıtlığının stresini yaşadıklarını ve ailesinin stok yaptığını anlatarak salgın sonrası kullanmaya başladığı taharet musluğunun “mutlak hayranı” olduğunu dile getirdi.

Deitsch, taharet musluğunun tuvalet kağıdı kullanımını azalttığı, mali tasarruf sağladığı, çevreci olması ve daha temiz hissettirmesi dolayısıyla kiracı olarak ev tercihlerinde belirleyici olduğunu ifade etti.

Tuvalet kağıdı kullanımında ilk sırada yer alan ABD, taharet musluğu yaygınlaşmaya başlasa da hala bu aparatın kullanımında diğer ülkelerin hayli gerisinde bulunuyor. Ülkede yapılan bir ankete göre, yalnızca ABD’lilerin yüzde 6’sının evinde taharet musluğu bulunurken yüzde 41’i taharet musluğunun kullanımına sıcak bakıyor.

Japonya’da bu oranın yaklaşık yüzde 80’lerde olduğu, İtalya’da 1975’te her evde taharet musluğu bulunmasını zorunlu kılan bir yasa çıkarıldığı belirtiliyor.

patronlardunyasi.com

Related Posts

Diyarbakır’da toplu ulaşım ücretlerine zam geldi

Diyarbakır’da toplu ulaşım ücretlerine yüzde 25 zam yapıldı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi, sektördeki paydaşların toplu ulaşım ücretlerine yüzde 50 zam talebini değerlendirerek, ücret tarifelerine yüzde 25 zam yapılmasına karar verdi. Taksilerde de kısa mesafe ücreti 115 TL’ye yükseltildi.

Çin Merkez Bankası kısa vadeli faizleri düşürdü

Çin Merkez Bankası (PBoC), ABD ile karşılıklı tarife artışlarıyla tırmanan ticaret gerilimine karşı ekonominin ve finans piyasalarının istikrarını sağlamak üzere para politikası tedbirleri açıkladı.

Avrupalılar ABD ürünü almıyor

ABD Başkanı Trump’ın ticaret savaşları, Avrupa’da Amerikan ürünlerine karşı ciddi bir tüketici tepkisine yol açtı.

Bakan Kacır: Yeni sanayi alanları kurguluyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Güneş panelinden ticari araçlara, beyaz eşyadan demir çeliğe pek çok alanda, Avrupa değer zincirlerinin en önemli oyuncusuyuz. 22 yıl önce 36 milyar dolar olan yıllık ihracatımız, bugün 265 milyar dolara ulaştı. Türkiye bugün, Çin’den sonra Orta Avrupa’ya kadar uzanan geniş kuşakta, en fazla ürünü rekabetçi şekilde en fazla ülkeye ihraç edebilen ülkedir” dedi.

Bu da tarımın yapay zekası: AgroTech AI! Çiftçi bitkinin fotoğrafı atıp bilgi alacak

Yapay zekaya ilişkin her gün yeni bir teknoloji geliştiriliyor. Bu kez yapay zeka tarıma hizmet edecek. Agrotech Yüksek Teknoloji ve Yatırım A.Ş., Kamu Aydınlatma Platformu’na yaptığı bildirimde yeni bir teknoloji geliştirdiklerini açıkladı. Şirketin …

Petrol fiyatları düştü: LPG’ye indirim geldi

OPEC+ ülkelerinin üretim artışı kararının ardından Brent petrol fiyatı yüzde 3’ten fazla düşerken, Türkiye’de LPG fiyatına 1 lira 2 kuruşluk indirim yapıldı. Benzin ve motorin fiyatları ise sabit kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir