Kuruyemişlerle ilgili yeni araştırma yayımlandı… Kanıtlar güçlendi

Kuruyemişlerin Kardiyovasküler Riski Azaltabileceği Yönünde Yeni Araştırma

İZMİR (İGFA) – Kuruyemişlerin kardiyovasküler riski azaltabileceğine dair kanıtlar her geçen gün güçleniyor. Yapılan araştırmalar, kuruyemiş tüketiminin farklı sağlık durumlarına sahip yetişkinlerde kan lipidleri üzerinde olumlu etkiler yaratabileceğini doğruladı.

Badem, Brezilya fıstığı, kaju, fındık, makademya, pekan cevizi, çam fıstığı, antep fıstığı, ceviz ve yer fıstığı gibi çeşitli kuruyemişlerin kan lipid sonuçları üzerindeki etkisini değerlendiren 113 çalışma detaylı bir şekilde incelendi.

Ortalama günlük kuruyemiş tüketim miktarı, günde 45,5 gram olarak belirlendi ve bu miktar, kuruyemiş tüketmeyen bir grup ile karşılaştırıldı. Yapılan analizler, genel olarak kuruyemiş tüketiminin toplam kolesterol ve LDL (kötü) kolesterolde, trigliseritler ve apolipoprotein B’de belirgin düşüşlere neden olduğunu ortaya koydu.

Araştırmacılar, kuruyemiş tüketiminin yetişkinlerde kan lipidlerini olumlu yönde etkileyerek kardiyovasküler riskin azaltılmasına önemli katkı sağladığını belirtti.

İspanya’daki Rovira i Virgili Üniversitesi’nden Prof. Jordi Salas-Salvadó, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yapılan son çalışmalar, kuruyemişlerin kardiyovasküler sağlık üzerindeki olumlu etkilerine dair güçlü kanıtlar sundu.” ifadelerine yer verdi.

Toronto Metropolitan Üniversitesi’nden Dr. Stephanie Nishi ise, “Bu bulgular, kuruyemişlerin sağlık açısından son derece faydalı bir besin kaynağı olduğunu gösteriyor. Kuruyemişler, vitaminler, mineraller, lif ve sağlıklı yağları bünyesinde barındırarak sağlıklı bir diyetin vazgeçilmez bir parçası olarak hizmet ediyor, aynı zamanda pratik ve doyurucu bir atıştırmalık veya ara öğün seçeneği sunuyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Related Posts

Y kuşağının yeni korkulu rüyası bu kanser türü oldu: Neden çıktığı bilinmiyor

Giderek daha fazla genci etkileyen agresif kanser türü, uzmanları ve araştırmacıları alarma geçirdi. Henüz kesin nedeni tespit edilemedi ancak yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı.

Mutlu mu yoksa mutsuz musun? Cevabı ağzındaki bakterilerde…

New York Üniversitesi’nden bilim insanları, ağız mikrobiyomundaki çeşitlilik azalmasının, bireylerin ruh sağlığı durumlarıyla doğrudan bağlantılı olabileceğini öne sürüyor.

Çinko nedir ve neden ihtiyaç duyarız?

Vücudumuz çinkoyu yalnızca yiyeceklerden alabilir, ancak her zaman kolayca emilemez. Peki yeterince çinko aldığınızdan nasıl emin olabilirsiniz? Ve yeterince almazsanız ne olur?

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

‘Bana bir şey olmaz’ demeyin, gençler arasında da hızla yayıldı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, gençlerde giderek artan hipertansiyon riskine dikkat çekerek, “Bana bir şey olmaz” düşüncesinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Hipertansiyonun erken teşhis edilmemesi halinde kalp damar hastalıklarına yol açabileceğini belirtti.