Araştırma: Düzenli egzersiz depresyon riskini azaltıyor

Egzersizin Depresyon Riskini Azalttığı Kanıtlandı

Cambridge Üniversitesi’nin son araştırmasına göre, haftada en az 75 dakika egzersiz yapmak, depresyona yakalanma olasılığını beşte bir oranında azaltıyor. Bu önemli bulgu, dünya genelindeki sağlık otoriteleri tarafından da desteklenmektedir.

Cambridge Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalışmada, haftada en az 75 dakika egzersiz yapan yetişkinlerin depresyona girme riskinin beşte bir oranında düştüğü ortaya konuldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) önerdiği egzersiz miktarının yarısını yapmanın bile depresyon riskini azalttığı belirlendi. DSÖ tavsiyesi olan haftada en az iki buçuk saat egzersiz yapan bireylerin ise depresyona yakalanma riskinin yüzde 25 daha az olduğu saptandı.

Bilim insanları, yapılan egzersizin süresinin değil, düzenliliğinin önemli olduğunu vurgulayarak, her gün kısa süreli egzersiz yapmanın bile zihinsel sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratabileceğini ifade etti. Egzersizin endorfin salınımını artırarak iyi hissettiren kimyasalların ortaya çıkmasına neden olduğu ve vücut imajı algısını geliştirdiği belirtildi.


Annem Ankara: Ne dönem, ne de Ankara dizisi olabiliyor!


Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – Yıllık enflasyon ENAG’a göre 83,40, TÜİK’e göre 44,38 oldu

TIKLAYIN – Memur maaşı ve emekli aylığı zammı belli oldu

TIKLAYIN – Kıdem tazminatı tavanı belli oldu

Engelli aylığı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik ücreti: İşte değişen ödemeler

TIKLAYIN – Ahmet Türk: Bahçeli’nin tutumunu görünce insan şok oluyor, samimi olduğunu da insan fark ediyor

TIKLAYIN – DEM Parti’nin “İmralı” gündemli siyasi parti ziyaretleri sürüyor, takvim belli oldu


Related Posts

Y kuşağının yeni korkulu rüyası bu kanser türü oldu: Neden çıktığı bilinmiyor

Giderek daha fazla genci etkileyen agresif kanser türü, uzmanları ve araştırmacıları alarma geçirdi. Henüz kesin nedeni tespit edilemedi ancak yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı.

Mutlu mu yoksa mutsuz musun? Cevabı ağzındaki bakterilerde…

New York Üniversitesi’nden bilim insanları, ağız mikrobiyomundaki çeşitlilik azalmasının, bireylerin ruh sağlığı durumlarıyla doğrudan bağlantılı olabileceğini öne sürüyor.

Çinko nedir ve neden ihtiyaç duyarız?

Vücudumuz çinkoyu yalnızca yiyeceklerden alabilir, ancak her zaman kolayca emilemez. Peki yeterince çinko aldığınızdan nasıl emin olabilirsiniz? Ve yeterince almazsanız ne olur?

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

‘Bana bir şey olmaz’ demeyin, gençler arasında da hızla yayıldı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, gençlerde giderek artan hipertansiyon riskine dikkat çekerek, “Bana bir şey olmaz” düşüncesinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Hipertansiyonun erken teşhis edilmemesi halinde kalp damar hastalıklarına yol açabileceğini belirtti.