Egzamada çığır açan yeni tedavi yöntemi uygulanmaya başladı

Şiddetli alerjik egzaması olan hastalar için geliştirilen ve Amerika’da sağlık otoriterlerinin “çığır açan tedaviler” olarak onay verdiği tedavi yöntemleri Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) uygulanıyor. Dermatoloji (Cildiye) Uzmanı Prof. Dr. Müge Güler Özden, çok başarılı sonuçlar elde edildiğini belirterek bu yöntemi uygun hastalarda uyguladıklarını açıkladı.

Samsun’da gerçekleştirilen 6. Karadeniz Dermatolojide Yenilikler Sempozyumu’nde MÜ Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Güler Özden kongre başkanlığı yaptı.  Prof. Dr. Özden, sempozyumun ikinci gününde sedef hastalığının yanında alerjik egzamanın da tedavisinin Samsun OMÜ’de yapılabildiğinden bahsetti.

100’ün üzerinde hekimin katıldığı sempozyumda hekimler uzmanlık alanlarına uygun sunum yaptı.

ÇIĞIR AÇAN TEDAVİ

Dermatoloji alanında yeni tedavi yöntemleri hakkında konuşan Prof. Dr. Müge Güler Özden, “Karadeniz Dermatolojide Yenilikler Sempozyumu’nun bu yıl 6’cısını gerçekleştiriyoruz. Dermatoloji ve kozmetoloji bilimindeki yenilikleri tartıştığımız sempozyumumuza ülkemizden 100’ün üzerinde hekim katılımcı ve 50’nin üzerinde konuşmacı Samsun’da buluştu. Bu yıl geçen yıllarda olduğu gibi sedef hastalığının tedavisindeki yeniliklerin yanı sıra alerjik egzama olarak bilinen ‘atopik dermatit’ hastalığının tedavisinde çok büyük yenilikler paylaşılıyor. Amerika sağlık otoriteleri tarafından çığır açan tedaviler vurgusuyla onay alan bu yeni tedavi imkanı artık ülkemizde de var. Alerjik egzaması şiddetli olan hastalara OMÜ Hastanemize başvurmalarını ve bu tedaviler hakkında bilgi almalarını önerebilirim. Sempozyumda ayrıca kozmetik dermatoloji alanında da yenilikler, yeni yaklaşımlar ve yeni uygulama teknikleri tartışılmaya devam ediyor” açıklamalarını yaptı.

Sempozyumun ikinci gününde uzman hekimler tarafından dudak dolgusu uygulama teknikleri, ameliyatsız yağ yakma teknikler, tırnak biyopsi teknikleri gibi sunumlar gerçekleştirildi. Aynı zamanda sempozyumun gündeminde; flep teknikleri, hidradenitis suppurativa tedavisi, psoriasis (sedef) ve çocuk psoriasis tedavisi, androgenetik alopesi tedavisi,lazerlerin kullanım alanları, botulinum toksinin kozmetik dışı endikasyonlarda kullanımı, biyostimulan dolgular, ürtiker hastasına yaklaşım, alerji testlerinin yeri, HPV aşılarında güncel gelişmeler,tırnak hastalıklarında alternatif tedaviler,akne-demodex-rosaceada tedavi kozmetik bakım önerileri gibi konular da yer aldı.

KAYNAK: İHA

Related Posts

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

‘Bana bir şey olmaz’ demeyin, gençler arasında da hızla yayıldı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, gençlerde giderek artan hipertansiyon riskine dikkat çekerek, “Bana bir şey olmaz” düşüncesinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Hipertansiyonun erken teşhis edilmemesi halinde kalp damar hastalıklarına yol açabileceğini belirtti.

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün

Prof. Dr. Adnan Kara: Osseoıntegrasyon sayesinde amputasyon hastalarında doğal yürüyüş mümkün

Gençlerde Obezite Tırmanıyor!

TÜİK verilerine göre gençlerde obezite oranı son altı yılda yüzde 30’a yakın artış gösterdi.

Sürekli yorgun musunuz? Nedeni mini felç olabilir!

Yeni bir araştırma, geçici iskemik atak (mini felç) geçiren hastalarda yorgunluğun, özellikle kaygı veya depresyon öyküsü olan kişilerde, bir yıla kadar devam edebileceğini öne sürüyor. Kendinizi sürekli yorgun hissediyorsanız, bunun nedeni mini felç geçirmiş olmanız olabilir.