Erzincan’da tescilli tulum peyniri satışı artacak

Erzincan’da tescilli tulum peyniri satışı artacak

ERZİNCAN – Erzincan Yöresel Ürünler Anonim Şirketi tescilli tulum peyniri üretiminde yeni bir dönem başlatıyor.

Erzincan Yöresel Ürünler Anonim Şirketi tarafından yaylalarda üretilen tulum peyniri ile Erzincan’da tescile uygun tulum peyniri üretiminin artırılması hedefleniyor.

Erzincan Valiliği koordinasyonuyla tescile uygun tulum peyniri üretimini arttırmak ve tulum peynirinde standardizasyonu sağlamak amacıyla Erzincan Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Başkanlığı, Erzincan Belediyesi ve Erzincan İl Özel İdaresi ortaklığında “Erzincan Yöresel Ürünler Anonim Şirketi” kuruldu.

Şirket kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğünce Heybeli Yaylası 5 yıllığına kiralanarak 2024 yılı Haziran ayı itibari ile yaylada tulum peyniri üretimine başlandı. Şirket tarafından yaylada yaklaşık 2 ton tulum peyniri üretildi.

Erzincan’da yılda ortalama 5 bin tona yakın tulum peyniri üretildiğini kaydeden Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, tescile uygun üretilen tulum peyniri miktarının yıllık 10-15 ton seviyesinde bulunduğunu kaydetti.

“Buradaki temel amacımız Erzincan tulum peynirinin tescilinde yer alan prosedürlere uygun üretim yaparak tulum peynirinin tescilinin alınması ve piyasaya tescilli tulum peyniri satışı yaparak ilimizde tulum peyniri sektöründe faaliyet gösteren firmalara örnek olmaktır.” diyen Aydoğdu, tulum peyniri üretiminde istenilen seviyeye ulaşılması halinde gelecek yıllarda daha yüksek miktarlarda tescile uygun tulum peyniri üretileceğini ve böylece istihdama katkıda bulunulacağını belirtti.

Related Posts

81 il için yerel kalkınma seferberliği

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 81 ilin potansiyelini harekete geçirmek, bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak ve her bir ili kalkınma seferberliğine dahil etmek amacıyla “Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı”nı uygulamaya aldıklarını belirterek, “Resmi Gazete’de yayımlanan uygulama tebliğleriyle her şehrimiz için 4 öncelikli yatırım konusu belirledik” dedi.

Almanya’da şirket iflasları ikinci çeyrekte 2005’ten beri en yüksek seviyeye ulaştı

Almanya’daki Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), ülkede iflas eden şirket sayısının 2025’in ikinci çeyreğinde 2005’ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını bildirdi.

Starbucks’ı satın alacaklar ortaya çıktı: Milyarlarca dolar önerdiler

Dünyanın en büyük kahve zincirlerinden olan Starbucks’a verilen teklif ortaya çıktı. Çin’deki operasyonunu satın almak isteyen grupların teklifi dudak uçuklattı.

Türk balı yılın ilk yarısında 41 ülkede sofralarda yer buldu

Türkiye’nin ihraç ürünleri arasında yer alan bal, yılın ilk 6 ayında ABD, Almanya ve Birleşik Krallık başta olmak üzere 41 ülkede ağızları tatlandırdı.

Sigara fiyatlarında yeni zirve: En pahalı sigara 94 TL

ÖTV zammının ardından sigara fiyatları bir kez daha arttı. Philip Morris grubu da zam furyasına katılarak en ucuz sigarayı 85 TL, en pahalısını 94 TL yaptı. Böylece Türkiye’de 80 TL altı sigara dönemi resmen sona erdi.

Sosyal yardım programlarının aylık ödemeleri artırıldı

Bakan Göktaş, Evde Bakım Yardımı’nın 11 bin 702 liraya, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesinin 8 bin 198 liraya, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemelerin aylık ortalamasının da 13 bin 96 liraya yükseldiğini bildirdi.