Karadeniz Bölgesi’nin su ürünleri ihracatı 62 milyon doları aştı

Karadeniz Bölgesi’nden 24 Ülkeye Su Ürünleri İhracatı Yapıldı

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) verilerine göre, Karadeniz Bölgesi, su ürünleri ihracatıyla dikkat çekiyor. Yılın ilk çeyreğinde bölgeden 24 ülkeye dış satım gerçekleştirildi.

Ocak-mart döneminde Karadeniz’den 8,685 ton su ürünü ihraç edilerek, 62 milyon 66 bin 491 dolar gelir elde edildi. Rusya Federasyonu, Yunanistan ve Birleşik Krallık, su ürünlerine en çok talep gösteren ülkeler oldu.

İlk çeyrekte Karadeniz’den, Rusya Federasyonu’na 25 milyon 683 bin 383 dolarlık, Yunanistan’a 10 milyon 48 bin 152 dolarlık ve Birleşik Krallık’a 7 milyon 176 bin 481 dolarlık su ürünü ihraç edildi.

Geçen yıldan farklı olarak, bu dönem Tayvan, Meksika, Dominik Cumhuriyeti, Litvanya ve Endonezya’ya da su ürünü ihraç edildi.

“Katma Değeri Yüksek İhracat Önceliğimiz”

DKİB Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Kalyoncu, Karadeniz’den yapılan su ürünleri ihracatında artan bir ivme olduğunu belirtti. Bu yılın ilk çeyreğinde elde edilen 62 milyon dolarlık ihracat geliri, uluslararası pazardaki başarının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Kalyoncu, kaliteli üretimin ve pazarlama kabiliyetlerinin bu başarıdaki rolüne vurgu yaparak, gelecekte ürün çeşitliliğini artırarak ve katma değeri yüksek ihracata odaklanarak başarılarını sürdürmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı, şu ifadelerle devam etti: “Geleneksel pazarlarımızda daha fazla pay almayı ve yeni pazarlarda söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Uzak Doğu ve Amerika kıtası başta olmak üzere yeni pazarlarda kalıcı bir iz bırakma gayretindeyiz.”

Related Posts

Amasya’dan sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi

Amasya’nın Suluova ilçesinde sezonun ilk mersin balığı sağımı ve havyar üretimi gerçekleştirildi.

Karaman-Ulukışla hattı Türkiye’nin Kalkınma Yolu’ndaki rolünü güçlendirecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Projesi’nin Türkiye’nin Kalkınma Yolu Koridoru’ndaki rolünü daha da güçlendireceğini belirtti. Bakan Uraloğlu, söz konusu projenin yıllık yük potansiyelinin 33,48 milyon ton, yolcu potansiyelinin ise 2,73 milyon kişi olacağını belirterek “Karaman-Ulukışla arasındaki seyahat süresi 145 dakikadan 50 dakikaya düşecek” dedi.

Bakan Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum hasar tespit çalışmalarındaki son durumu paylaştı.

Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Baykar tarafından geliştirilen milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3’ün gemiye iniş-kalkış testlerine 4. prototip katıldı ve bir ilke imza atıldı.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı – 25 Nisan 2025

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Türk çay devi iflas bayrağını çekiyor

120 yıllık geçmişe sahip Türkiye’nin köklü çay markası Tirebolu 42, mali darboğazı aşamayınca konkordato sürecine girdi. Mahkeme, alacaklılarla yapılacak kritik toplantı için tarih verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir