Oruç öncesi böbrek sağlığı için önemli uyarı!



Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden Böbrek Sağlığı Konferansı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, sağlık etkinlikleriyle vatandaşları bilinçlendiriyor ve farkındalık oluşturarak önemli adımlar atıyor.

Kronik Böbrek Hastalığı ve Önemi

Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Erken tespit edin, böbrek sağlığınızı koruyun” konferansında, dünyada ve ülkemizde yaygın olan kronik böbrek hastalığına dikkat çekildi.

Uzmanlardan Alınan Bilgiler

Prof. Dr. Hamad Dheir’in moderatörlüğünde ve Doktor Öğretim Üyesi Mahmud İslam’ın konuşmacı olarak yer aldığı konferansta genel böbrek sağlığı, Ramazan ayında böbrek sağlığını koruma yöntemleri ve böbrek ile şeker hastalarının oruç tutma kriterleri gibi önemli konular ele alındı.

Konferansa Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Mustafa Özer, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Öksüzoğlu, SEAH Başhekimi Prof. Dr. Fikret Halis, doktorlar ve birçok vatandaş katıldı.

Sağlıklı Gelecek İçin Bilinçlenme Önemli

Prof. Dr. Hamad Dheir, moderatörlüğünü gerçekleştirdiği konferansta “Böbreklerimiz, tansiyonu dengeleyen ve D vitamini sentezleyen hayati organlardır. Diyabet ve yüksek tansiyon, böbrek yetmezliğinin en büyük nedenleridir ve önlem alınmazsa diyalize kadar ilerleyebilir. Bu yüzden sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek, böbrek hastalıklarını önlemenin en etkili yoludur. Bilinçlenmek ve erken önlem almak, sağlıklı bir gelecek için en büyük adımdır” dedi.

“Erken Teşhis Hayati Önem Taşıyor”

Doktor Öğretim Üyesi Mahmud İslam ise konferansta “Böbreklerimiz, kan basıncını düzenler, kemik sağlığında rol oynar ve D vitamini sentezler. Tek bir sağlıklı böbrekle yaşamak mümkün olsa da böbrek hastalıkları ciddi bir sorundur. Gelecekte böbrek yetmezliğinin en önemli ölüm nedenlerinden biri olacağı öngörülüyor. Bu yüzden erken teşhis ve bilinçlenme hayati önem taşır” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara Sağlık Hizmeti

Yoğun katılımla gerçekleşen konferansta, katılımcıların tansiyon ölçümleri yapıldı ve değerleri düzensiz olanlara tansiyon takip kartları verildi. Ayrıca, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Tıp Merkezi’nin sunduğu sağlık hizmetleri anlatıldı.



Related Posts

Y kuşağının yeni korkulu rüyası bu kanser türü oldu: Neden çıktığı bilinmiyor

Giderek daha fazla genci etkileyen agresif kanser türü, uzmanları ve araştırmacıları alarma geçirdi. Henüz kesin nedeni tespit edilemedi ancak yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı.

Mutlu mu yoksa mutsuz musun? Cevabı ağzındaki bakterilerde…

New York Üniversitesi’nden bilim insanları, ağız mikrobiyomundaki çeşitlilik azalmasının, bireylerin ruh sağlığı durumlarıyla doğrudan bağlantılı olabileceğini öne sürüyor.

Çinko nedir ve neden ihtiyaç duyarız?

Vücudumuz çinkoyu yalnızca yiyeceklerden alabilir, ancak her zaman kolayca emilemez. Peki yeterince çinko aldığınızdan nasıl emin olabilirsiniz? Ve yeterince almazsanız ne olur?

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

‘Bana bir şey olmaz’ demeyin, gençler arasında da hızla yayıldı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, gençlerde giderek artan hipertansiyon riskine dikkat çekerek, “Bana bir şey olmaz” düşüncesinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Hipertansiyonun erken teşhis edilmemesi halinde kalp damar hastalıklarına yol açabileceğini belirtti.