Teknolojinin ilerlemesi Post-Luddism’i yaygınlaştırıyor!

Teknolojinin Gelişmesi ve İş Kaybetme Korkusu: Uzman Psikologdan Uyarı!

Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Özgenur Taşkın, yapay zeka teknolojisinin ilerlemesiyle birlikte ortaya çıkan iş kaybetme korkusu hakkında önemli uyarılarda bulundu. Araştırmalar, bu korkunun psikolojik sorunlara neden olabileceğini gösteriyor.

Post-Luddism, iş hayatında psikolojik sorunları tetikleyebilir!

Teknolojinin hızla ilerlemesi ve yapay zekanın hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline gelmesi, iş dünyasında önemli değişikliklere yol açıyor. Bu değişiklikler, bazı bireylerde işlerini kaybetme korkusunu artırabilir. Uzman Psikolog Özgenur Taşkın, yapay zeka nedeniyle işini kaybetme korkusunun, sadece ekonomik güvenceyi tehdit etmekle kalmayıp aynı zamanda psikolojik sağlığı da olumsuz etkileyebileceğinin altını çizdi.

Post-Luddism’in belirtileri nelerdir?

Uzman Psikolog Özgenur Taşkın, kaygı, stres, özsaygı kaybı, gelecek kaygısı gibi semptomların Post-Luddism belirtileri olduğunu belirtti. İş güvencesindeki azalmanın, bireyin kendini değersiz hissetmesine ve uzun vadede ciddi ruhsal sorunlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Uyum sağlayarak iş kaybı korkusunu yenmek mümkün!

Uzman Psikolog Özgenur Taşkın, Post-Luddism ile baş etmenin yollarını açıkladı. Teknolojik değişikliklere uyum sağlamanın, sürekli öğrenme ve kendini geliştirme ile mümkün olduğunu vurguladı. Ayrıca esneklik, sosyal destek ve psikolojik yardım almanın da iş kaybı korkusuyla baş etmede önemli olduğunu söyledi.

Related Posts

Y kuşağının yeni korkulu rüyası bu kanser türü oldu: Neden çıktığı bilinmiyor

Giderek daha fazla genci etkileyen agresif kanser türü, uzmanları ve araştırmacıları alarma geçirdi. Henüz kesin nedeni tespit edilemedi ancak yayılma hızı endişe verici boyutlara ulaştı.

Mutlu mu yoksa mutsuz musun? Cevabı ağzındaki bakterilerde…

New York Üniversitesi’nden bilim insanları, ağız mikrobiyomundaki çeşitlilik azalmasının, bireylerin ruh sağlığı durumlarıyla doğrudan bağlantılı olabileceğini öne sürüyor.

Çinko nedir ve neden ihtiyaç duyarız?

Vücudumuz çinkoyu yalnızca yiyeceklerden alabilir, ancak her zaman kolayca emilemez. Peki yeterince çinko aldığınızdan nasıl emin olabilirsiniz? Ve yeterince almazsanız ne olur?

Buğulanan camlardan rahatsız mısınız? Gözlükle vedalaştıran 5 güncel yöntem

Gözlük takmadan güne başlayamıyor, denize girdiğinizde hiçbir şey görememek canınızı sıkıyor, yağmurlu havalarda ise ıslanan ve buğulanan camların rahatsızlığını mı yaşıyorsunuz? Görüş konforu kaybolan ve “artık gözlük kullanmaktan bıktım” diyen kişilerin sayısı günümüzde giderek artıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Demir, gözlükten kurtulmada en güncel 5 yöntemi anlattı.

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

Aile hekimliği çalışanlarına maaş kesintisine tepki: “Bu kesintiler tüm aile sağlığı çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor”

‘Bana bir şey olmaz’ demeyin, gençler arasında da hızla yayıldı

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ertuğrul Okuyan, gençlerde giderek artan hipertansiyon riskine dikkat çekerek, “Bana bir şey olmaz” düşüncesinin ölümcül sonuçlar doğurabileceğini vurguladı. Hipertansiyonun erken teşhis edilmemesi halinde kalp damar hastalıklarına yol açabileceğini belirtti.