Turkcell ve BOTAŞ’tan 15 yıllık stratejik anlaşma

Turkcell, BOTAŞ’ın Fiber Optik Kablo Altyapısındaki Elyafları Kiralayarak Türkiye’nin Fiber Bağlantı Altyapısını Güçlendirdi

Turkcell, Türkiye’nin fiber bağlantı altyapısını genişletme stratejisi kapsamında önemli bir adım attı. Turkcell Superonline, BOTAŞ’ın fiber optik kablo altyapısındaki elyafların kiralanması ihalesini kazandı ve bu işbirliğini 15 yıl boyunca devam ettirecek.

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, yapılan açıklamada altyapının 81 ili kapsadığını ve bireysel ve kurumsal abonelerin bu gelişmeden faydalanacağını belirtti. Bu durumun daha geniş kapsama ve daha yüksek müşteri memnuniyeti anlamına geldiğini vurguladı.

Koç, fiber internetin Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasına yönelik yatırımlarını sürdürdüklerini vurgulayarak, “Bu anlaşma, servis kalitesini artırma ve kapsama alanını genişletme imkanı sunacak. Ayrıca, yakın zamanda hayatımıza girecek olan 5G teknolojisine hazırlık açısından önemli bir adımı oluşturacak.” dedi.

Gelecek dönemde dijital dönüşüme katkı sağlamaya devam edeceklerini belirten Koç, “Fiber bağlantı hizmetlerine verdiğimiz önem, sabit genişbant altyapısındaki uzun vadeli büyüme hedeflerimize de destek olacak.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Related Posts

Steam’de Mortal Kombat oyunlarına yüzde 90’a varan indirim

Steam’de Mortal Kombat oyunlarına yüzde 90’a varan bir indirim yapıldı.

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Galaxy S25 Edge için sonunda lansman tarihi duyuruldu

Akıllı telefonlarda amiral gemisi segmentinde işler iyice kızışıyor. Apple ile ilgili çıkan dedikoduların ardından Samsung’tan beklenen duyuru geldi ve Galaxy S25 Edge modeli için lansman tarihi açıklandı.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Gemini yapay zeka uygulaması sonunda tablete geldi

Google, sonunda beklenen uygulamayı iPad platformuna çıkardı. Üstelik bir telefon uygulamasının klonu değil, tamamen tablet için tasarlanmış ve optimize edilmiş.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir