Tuvaletten Çıktığımızda Dışkımızın Fotoğrafını Çeken Tuvalet Kamerası Tanıtıldı

ABD merkezli sağlık teknolojileri firması Throne, yeni bir kamera tanıttı. Bu kameranın farkı ise klozetlerimize takılıyor olması. Peki neden? Çünkü yeni kameranın amacı, biz işimizi bitirdikten sonra, sifonu çekmeden önce dışkımızın fotoğrafını çekmek. Böylece kamera, şu anda beta aşamasında olan yapay zekânın yardımıyla sağlık sorunlarını önceden kontrol edebilecek.

Her ne kadar insanların dışkılarının fotoğrafını çektirmeyi pek istemeyecekleri düşünülse de aslında bazı hastalıkların, bağırsak faunasının durumunun ve su tüketiminin anlaşılması için gaita adı verilen dışkının kontrol edilmesi standart bir uygulama. Throne da bu süreci yapay zekâ yardımıyla hızlandırmayı amaçlıyor.

Görseller anonim olarak saklanacak

Tuvalette bir kamera olması fikri elbette ki pek çok kişinin aklına olası güvenlik ve mahremiyet sorunlarını getiriyor. Throne ise toplanan verilerin anonimleştirilerek saklanacağını ifade ediyor. Firmanın açıklamasına göre kamera, klozetin içerisinde olanla ilgilenecek, üzerinde ne olduğuna bakmayacak. Yapılan açıklamada diğer verilerin şirketin verileri ile ilgisinin bulunmadığı belirtildi.

Kullanıcılar, istedikleri anda kendi klozetlerinden toplanan verilere erişebilecekler. Ayrıca talepleri hâlinde toplanan tüm veriler ve görüntüler de silinebilecek. Veriler, TLS 1.2 veya daha üst seviye güvenlik önlemleri ile şifrelenecek. 

Throne oldukça ilginç bir sağlık teknolojisi ile karşımıza çıkıyor. Bu tür bir teknolojiye siz bir şans verir miydiniz? 

Related Posts

Kayıp tektonik levha yeniden ortaya çıkıyor…

Utrecht Üniversitesi’nden jeologlar, on yılı aşkın süredir varlığı öngörülen “Pontus Plakası” adı verilen dev tektonik levhayı, manto tabakasındaki sıcaklık anomalileri ve geniş saha verilerini birleştirerek dijital ortamda yeniden ayağa kaldırdı.

Turkcell ve BOTAŞ’tan 15 yıllık stratejik anlaşma

Turkcell Superonline, Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından açılan “BOTAŞ Fiber Optik Kablo Altyapısındaki Elyafların Kiraya Verilmesi” ihalesini almaya hak kazandı.

Galaxy S25 Edge için sonunda lansman tarihi duyuruldu

Akıllı telefonlarda amiral gemisi segmentinde işler iyice kızışıyor. Apple ile ilgili çıkan dedikoduların ardından Samsung’tan beklenen duyuru geldi ve Galaxy S25 Edge modeli için lansman tarihi açıklandı.

WhatsApp’a yapay zekalı özet geliyor

Facebook ve WhatsApp’ın sahibi Meta, Private Processing adlı yeni teknolojisiyle yapay zekâ destekli özellikleri tam gizlilikle sunmayı hedefliyor. Bu sistem sayesinde kullanıcı mesajlarına ne Meta ne de WhatsApp erişebilecek; tüm işlemler güvenli ve şifreli bir ortamda gerçekleşecek.Bu doğrultuda, WhatsApp’ın Android için yayınladığı 2.25.15.12 beta sürümünde dikkat çeken yeni bir özellik ortaya çıktı: mesajların özel olarak özetlenmesi.

Gemini yapay zeka uygulaması sonunda tablete geldi

Google, sonunda beklenen uygulamayı iPad platformuna çıkardı. Üstelik bir telefon uygulamasının klonu değil, tamamen tablet için tasarlanmış ve optimize edilmiş.

140 milyon yılda sadece 1 saniye sapan ‘atom saati’ geliştirildi

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü (NIST), şimdiye kadar geliştirilen en hassas atom saatlerinden birini tanıttı. Yeni saat, zamanı ölçmede referans alınacak düzeyde doğruluk sağlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir